Könyvtár

A VALLÁSTUDOMÁNYI KÖZPONT 
KÖNYVTÁRÁNAK MEGALAPÍTÁSA

A Vallástudományi Központ közeljövőbeni célja egy elsősorban az oktatás céljait szolgáló vallástudományi alapkönyvtár létrehozása. Ennek egyelőre a Központ irodahelyisége ad helyet. Nagyratörő terveket ezután tűzhetünk ki.

A Központ megbízott vezetője alapítás szándékával magánkönyvtárából mintegy 250 kötetet adományozott. (Ezek részben már a közelmúltban ideiglenesen a Latin Tanszék tulajdonába mentek át.) Ezt egészíti ki a Harmatta János Klasszika-filológiai Könyvtárnak a Latin Tanszékhez tartozó saját anyagából mintegy 40 kötet, továbbá kb. 100 kötet az ELTE BTK egy korábbi könyvtárából megszűnés miatt selejtezett anyagból.

A Központ felhívással fordul majd a VtK Tanácsának tagjaihoz és a szakmai közösségbe belépőkhöz, hogy saját vallástudományi tematikájú műveikből egy-egy példánnyal járuljanak hozzá a bővítéshez, illetve ha magánkönyvtárukban régen nem használt, nélkülözhető anyag (pl. duplum) van, azt – esetenként a VtK-val egyeztetve – adományozzák a könyvtárnak. Ugyanígy kéréssel fogunk fordulni egyházi és világi kiadókhoz. Természetesen később a pályázatok lesznek a gyarapítás fő forrásai.

A Könyvtár az alapítás kezdeményezőjének szándéka szerint, amelyet remélhetőleg a VtK Tanácsa is megerősít, nem lesz kölcsönkönyvtár, a legszigorúbban csak helyben olvasást fog biztosítani a hallgatóknak és a szakmai közönségnek. Így reméljük a könyvek eltűnésének megakadályozását. („A kölcsönzés kis lopás.”)

Az adományozók elismerésére hamarosan támogatói rendszert alakítunk ki (vas, bronz, ezüst, arany, platina, gyémánt, rubin fokozatú támogatók).

A könyvtár használatáról érdeklődni: Vér Ádám
Telefon: +36 (1) 411 6500 / 5154

Új hozzászólás

Szövegszerkesztő

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.